Werkgroep Kerkhof Muntendam

De werkgroep Kerkhof Muntendam is op maandag 28 juni 2020 begonnen met het schoonmaken en onderhouden van de graven op het oude gedeelte van begraafplaats “De Venne” in Muntendam. De werkgroep bestaat uit Wubbo DaniĆ«ls, Geert Jan van der Veen, Jan Hut, Henk Kalk en Anneke Kruizinga. De werkgroep werkt samen met een enthousiaste groep vrijwilligers. Dit onderhoud is nodig om de begraafplaats in stand te houden en de historie te bewaren. De begraafplaats werd in 1840 in gebruik genomen.

Graven worden ontdaan van onkruid en wortelresten en weer gevuld met een laag grind op worteldoek. Hiermee wordt voorkomen dat het onkruid weer vrij spel krijgt. Indien nodig worden banden weer rechtgezet of hekwerk geverfd. De grafstenen worden schoongemaakt en de namen, geboorte/overlijdensdata opnieuw geschilderd zodat ze weer leesbaar zijn.

De Dorpsraad Muntendam heeft een subsidie beschikbaar gesteld voor enkele noodzakelijke dingen zoals verf/kwasten etc. Twee leden van de werkgroep reizen de hele provincie door om gratis aangeboden grind op te halen.

Wilt u meehelpen of een keer een kijkje komen nemen? We zijn iedere maandagochtend van 10.00 tot 12.00/12.30 uur aanwezig. De koffie staat klaar.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via e-mail stichtingarchiefmuntendam@gmail.com

Reacties zijn gesloten.