Kouvreter

afbeelding "De Kouvreter"De Kouvreter, historische nieuwsbrief Stichting Archief Muntendam

Muntendammer Kouvreters is sinds jaar en dag de bijnaam van de Muntendammers. De Kouvreter is tevens de naam van onze historische nieuwsbrief.  Als donateur ontvangt u vier keer per jaar De Kouvreter met veel historische verhalen en foto’s over de gemeente Muntendam of verhalen door (oud)inwoners van Muntendam. Donateur:

Voor minimaal € 7,50 per jaar  bent u al donateur van de Stichting Archief Muntendam en ontvangt u 4 keer per jaar ‘De Kouvreter”. Donateurs die buiten Muntendam wonen betalen minimaal € 14,00 per jaar. U kunt zich als donateur aanmelden bij de secretaris de heer Smedeman (zie de contactpagina). Uw verhaal:

Heeft u een leuk, interessant verhaal, wetenswaardigheden, anekdotes of foto’s over (van) Muntendam, uw (voor)ouders of familie? Uw bijdrage in de vorm van verhalen, artikelen en foto’s over Muntendam en haar inwoners zijn altijd welkom. Aarzel niet, neem contact met ons op.

Oude foto’s? We komen graag bij u langs!

Wij trachten zoveel mogelijk beeldmateriaal van oud-Muntendam te verzamelen. Oude foto’s worden door ons daarom erg gewaardeerd.

Heeft u foto’s van Muntendam, van belangrijke momenten uit de geschiedenis van Muntendam, van mensen, plaatsen en bedrijven, oude kranten (artikelen) dan zouden wij die graag willen zien en kopiëren.

Wij scannen uw foto’s op de computer en indien er personen op zijn afgebeeld dan zouden wij graag van u vernemen welke personen dat dan zijn, zodat voor volgende generaties onderzoekers de geschiedenis ook in (foto) beeld vast ligt.

Wij begrijpen dat u uw oude foto’s liever niet tijdelijk aan ons wilt afstaan om ze in te scannen (u krijgt uw foto’s of ander materiaal natuurlijk zo snel mogelijk terug!). SAM is echter ook in de gelegenheid bij u langs te komen om de foto’s of ander materiaal bij u thuis in te scannen. Wij beschikken over een scanner waarmee we behalve foto’s ook dia’s en negatieven kunnen inscannen. Zitten uw foto’s in een album (gelijmd) dan maken we een foto.

E-mail: stichtingarchiefmuntendam@gmail.com

 

Reacties zijn gesloten.