Gastenboek SAM

Gastenboek Stichting Archief MuntendamGastenboek Stichting Archief Muntendam (S.A.M.)

Vergeet u niet om een berichtje achter te laten in het gastenboek van S.A.M. Vragen, opmerkingen, alles wat u maar kwijt wilt over Muntendam. Plaats het in ons gastenboek, wij zouden het ontzettend leuk vinden en de bezoekers van deze website zullen het zeker ook waarderen.

63 reacties:

  1. Ik ben op zoek naar informatie over landbouwer Berend Doedens (1857-1931) die na zijn huwelijk met Wendeltje Kuiper een boerenbedrijf in Muntendam overnam of begon. Zijn boerderij stond aan de toenmalige Kerklaan. Wie weet meer over deze Berend en ook zijn zoon Hiltjo

  2. Waar kan ik , in het huidige muntendam, het vroegere galgenklap situeren?

    Groet KlaasJan wind

  3. In het artikel ‘Slachtoffers WO2 Muntendam’ zie ik dat sommige oorlogsslachtoffers begraven zijn op erevelden in Duitsland. Onder anderen Harm Kip en een broer van mijn opa, Gezinus Alders, liggen begraven op het ereveld in Loenen. Wie kan mij de exacte reden vertellen waarom toentertijd keuzes zijn gemaakt in Duitsland ( of Nederland ) voor wat betreft wel of niet repatriëring van oorlogsslachtoffers naar Nederland.

  4. Bert Alders ( achterkleinzoon van Jan Bakker en Aaltje Bettenbroek )

    Artikel over de Jan Bakkerstraat.

    ‘Ik vermeen met recht te mogen verklaren, dat onze gemeente door het verlies van Jan Bakker, een harer goede burgers heeft zien heengegaan’. Aldus burgemeester Torringa over mijn overgrootvader Jan Bakker.

    Het blijft natuurlijk leuk zulke uitspraken te lezen over Jan Bakker.

  5. Bert Alders ( kleinzoon van Bertha Hut en Geert Jan Alders )

    Leuk artikel over het jongetje dat in 1807 in Muntendam ter vondeling werd gelegd. Het jongetje zou algauw de naam Jan Muntendam krijgen. En laat ik nou via mijn betovergrootmoeder Jantje Muntendam, rechtstreeks afstammen van Jan Muntendam.

    • Ook ik ben rechtstreeks afstammeling van Jan Muntendam daar Jan zijn kleindochter Hillechien Muntendam mijn overgrootmoeder was.
      Maar in mijn zoektocht naar mijn stamboom is Jan Muntendam zeker de voorvader van wel 10 tot 15 Muntendammers.
      Ook is nagenoeg de hele familie Hut en op de Dijk in mijn stamboom terug te vinden binen 4 generaties.

  6. Ik ben op zoek naar waar mijn opa Harm Wolda (geb 4 juni 1895 Muntendam – overleden 21 2 1953 Veendam) in 1941 verbleef. In 1941 is mijn moeder Hinderika Wolda, toen ze 4 jaar oud was, uit huis geplaatst. Dit gebeurde meteen nadat mijn oma Anja Evenhuis, het verlies van haar zoon na een dodelijk ongeluk niet kon verwerken en daarom werd opgenomen. Mijn opa Harm Wolda was toen niet aanwezig om een of andere reden. Het vemoeden bestaat dat hij tewerk gesteld was, maar ik kan het niet vinden. Hebben jullie in het Muntendam archief de namen van personen uit Muntendam die tewerkgesteld werden?

    Mijn moeder Hinderika Wolda is onlangs 25 juli 2020 overleden. Haar was nooit verteld waar mijn vader in de oorlogsjaren is geweest. Langs deze weg hoop ik antwoord te vinden of althans de juiste bronnen te vinden.

    Met vriendelijke groet
    Harm Jan Oortwijn

    • Hallo Harm Jan,

      Wij hebben helaas geen volledige lijst met namen van mannen die tewerk waren gesteld in Duitsland. Wel heb ik gevonden dat je opa in februari 1945 bij firma firma Schichau GmbH, Wesermünde (Bremerhaven) stond ingeschreven. Dus de kans is inderdaad groot dat hij in 1941 al in Duitsland werkte. Ik stuur je de beide documenten die ik heb gevonden. groet, Anneke (SAM).

    • Jouw opa Harm Wolda was een neef van mijn grootmoeder. Onze overgrootmoeders waren zusters. Jouw grootouders woonden aan het Oude Verlaat 6.

      • Harm Jan oortwijn

        Hi Geert, dank je wel. Wat betreft Oude Verlaat 6 (voorheen F64) – dat is volgens de gemeentelijke archieven in 1956 onbewoonbaar verklaard en afgebroken. Heb jij nog fotos waar dat huis op staat? Mijn moeder Henderika Wolda is vernoemd naar mijn overgrootmoeder Henderika Duit (1873-1961). Die was dan de zus van jouw overgrootmoeder? Heb jij nog fotos of verhalen die relevant for mij zouden kunnen zijn? Met vriendelijke groet, Harm Jan Oortwijn

  7. Greetje Berrelkamp-Lahpor

    Mijn voorouders, de familie Lahpor, hebben van ongeveer 1750 tot begin 1900 voornamelijk in Muntendam gewoond, daarna is de familie uitgewaaierd naar Meeden, Veendam en Hoogezand. In een artikel over de nu geloten lagere school in Borgercompagnie las ik dat de school gesticht is in 1742. In dit jaar of een jaar later waren waarschijnlijk mijn voorouders, Jacob Anthony Lahpor en Hindrikje Harms, hier onderwijzers. Hebben jullie hier nog informatie over of weten jullie waar ik anders terecht zou kunnen met deze vraag?
    Daarna is hij schoolmeester geweest in Westerlee (ca 1749-1752) en is daarna naar Muntendam gegaan waar hij van 1752 tot zijn dood in 1767 schoolmeester, ouderling en schatbeurder is geweest. Zijn er over deze periode in Muntendam, en eventueel daarna als zijn zoons de functie schatbeurder van hem overnemen, nog gegevens bewaard gebleven?
    Verder is alle informatie over de familie Lahpor welkom.

    • Beste Greetje Berrelkamp, bedankt voor je berichtje. Ik heb je net een e-mail gestuurd met een artikel uit de Kouvreter 2007, nummer 1. Dit artikel gaat over de aanstelling als schoolmeester in Muntendam van Jacob Anthony Laphor, geschreven door Henk Kalk van Stichting Archief Muntendam. Voor je verdere zoektocht verwijs ik je naar het Groninger Archief, waar de archieven van voor 1800 worden bewaard.

      groet, Anneke

  8. Als oud-Muntendammer (van 1954-1971) is dit een Geweldige foto van de onderwijzers van de Bovenwegschool in 1957. Ik herinner ze me allemaal weer. Meester Blauw kwam ik later weer tegen op de Hertenkampschool in Veendam.
    Misschien is het een idee om een rubriek te maken met foto’s over de middenstand in Muntendam. Bij die mensen en winkels kwam immers iedereen wel over de vloer. Frits Bieze de kruidenier, Albertje Gruben voor speelgoed, Fietsenmakers Veld en Gankema, Tsjabbe Bos waar je een houten geweer liet zagen uit een plank, Melkboer Henk en weduwe Mulder, en de bakkers Geertsema, Staal (mijn ouders), Schipper, Venema (?), kapper Doddema, Groenteboer Klok, slagerij Mulder, Rustebiel schoenen, Jan Eekhof, Snitjer en Ties en Roelf Jager, Dinie Sijps en Koolman voor verf, Gappie, daarna Jantinus, Boerema voor electro en de hoelahoep-ringen uit electrobuizen, Eddy Fekken voor de patat enzovoort. Ik zal zelf ook ’s op zoek gaan naar foto’s en die sturen.
    Dank in elk geval voor deze site.

    • Hallo Koos, Inderdaad een leuk idee om een rubriek te maken over de middenstand in Muntendam. We gaan kijken wat we aan materiaal hebben om een dergelijke rubriek te maken. Foto’s zijn altijd van harte welkom! Groet Anneke (SAM)

    • Hallo Koos, Inderdaad een leuk idee om een rubriek te maken over de middenstand in Muntendam. We gaan kijken wat we aan materiaal hebben om een dergelijke rubriek te maken. Foto’s zijn altijd van harte welkom! Groet Anneke (SAM)

    • Dag Koos,

      Volgens mij was jij mijn overbuurman. Je broer Klaas heb ik ook goed gekend.
      Voor jullie ouders woonde op jullie stee fam . Woortmeijer.
      Mijn ouders hebben er tot 1962 gewoond naast Eekhof en Fekken( voorheen Boerema).
      Ik kom nog 2 tot 3 keer per jaar in Muntendam(graf onderhoud van mijn ouders en mijn zus Dina).
      Dan even over de middenstand nog het volgende:
      Op de hoek Kerkstraat en het Loeg waren nog de volgende winkels:
      Kliphuis- textiel
      Boiten-electro
      Okko van de Wijk- kapper
      Kees de Vries- textiel etc.
      Naast Albertje Gruben had je nog bakker van der Laan.
      Naast het brandweerhuisje had je café de Munte(Edy Stukje)
      Verder had je nog kapper de Vries(met zijn postduiven) dan fa. Begeman, daarnaast Elzo Knevelbaard met zijn uitleen boeken.
      In de Kromme Elleboog had je ook nog petroleumboer Heere Pater.
      Frederik Wollerich, later Henk Wollerich(supermarkt)
      Verder herinner ik me ook nog de paardenslagers Levie en Levitus.
      Er zijn op internet ook nog oude films over Muntendam te vinden.
      Ook ik vind dit een mooie site.

      Groetjes uit Hoogeveen

      Wim Snijders

      • Ik mis in het rijtje nog de naam Rademaker die schoenmaker was in Muntendam
        Ik zou nog graag een oude foto van zijn schoenmakerij willen hebben ivm stamboom onderzoek.
        Kunt u me daar aan helpen?
        groeten,
        J. Rademaker

  9. Dankzij deze website heeft mijn schoonmoeder voor het eerst een foto gezien van haar vader. Hij stond dan wel bij de gedetineerden, maar dat verraste ons niet echt ;). Veel dank voor jullie werk en het ontsluiten van al deze informatie!

    • Beste Gert-Jan, fijn te horen dat we een kleine bijdrage hebben kunnen leveren. Als u het op prijs stelt kunnen we een betere kwaliteit foto leveren. Met vriendelijke groet, SAM

  10. Mooie website over Muntendam. Bijzonder kwam ook een foto tegen van mijn opa. Succes met uw website.

  11. tom huisman zum storchennest 1b 31675 Bückeburg

    Ben geboren Muntendammer woon sinds 50 jaar in Duitsland, geboren ben ik Middenweg 18
    tegenover de oude Mareschaussee kazerne,na de afbraak heeft mein oom Boelo Gankema er zyn Fietszaak gebouwd,myn grootvader had een kroeg achter ons huis.

    • Mij bekend Tom. Jij zat volgens mij in de klas bij mijn zus, Ria Boddema en ook haar vriendin Ria Bos. Verder klasgenoten waren O.m. Stinie Hut, Ineke Veldman, Alice Groenendaal, Bertus Kuiper, Theo Veldman, Henk Spijker en ik nog wel even door gaan, Ik weet als kind nog, dat jullie daar woonden, naast Boelo Gankema. De fietsenwinkel is er nog, doch nu van Elzinga. Jouw vader was toch de wielrenner Jurrie Huisman? vriendelijke groeten van

    • bij deze reageer ik even op Tom Huisman, destijds bekent als Tommie Huisman, zijn vader had als bijnaam Soepenbrij ,deze naam komt vanwege het feit dat deze destijds een soepenbrij fabriekje op bovengenoemd adres had. Tom,s broer kwam ik weleens tegen in Assen zo,n 30 jaar geleden. Tom is volgens mij destijds getrouwd met G rietje van Dijk, deze zat bij mij in de klas en woonde in plan Noord. *soepenbrij is gronings voor karnemelkse gortpap. Blij om iets van Tom te vernemen. Jacob Seip

      • Een hele mooie website gemaakt van oud Muntendam ,mijn overgrootvader Jan Hamminga en zijn vrouw Dina Pening hebben in het huisje gewoond van de steenfabriek mrt de kalkoven ,ik ben er vaak geweest met mijn vader , er lag altijd voor hun huisje een berg schelpen ,voor de steenfabriek. De krabben liepen het huis binnen ……

        Ik heb nog een foto van het huisje met mijn overgrootouders , als jullie de wil hebben , mail hem naar jullie toe

        • Hallo P. Hamminga,

          Bedankt voor je complimenten wat betreft onze website! Uiteraard zouden wij graag de foto ontvangen van het huisje van je overgrootouders. Ik heb je een email gestuurd. Groet S.A.M.

        • Willemtje Lammering

          Beste P. Hamminga lees vandaag jouw bericht op de website ven Oud Muntendam
          Mijn overgrootvader de vader van mijn oma Willemtje Hamminga was Derk Hamminga getrouwd met Anje Martena.. Klinkt jou dat bekend. Ben benieuwd of jouw overgrootvader familie is van hem..
          Zoja zou ik dat graag willen vernemen. Ik ben Willemtje Lammering kleindochter van Willemtje Hamminga.
          Zij is de dochter van bovenstaande personen.
          In afwachting op uw antwoord, alvast bedankt, en vriendelijke groet van mij.

          • Hallo Willemtje, voor zover ik op dit moment kan bekijken waren Derk Hamminga en Jan Hamminga geen familie van elkaar. Misschien dat ze een gezamenlijke voorouder hebben maar dat zal dan verder uitgezocht moeten worden. Groet Anneke (SAM)

          • Willemtje Lammering

            Beste Anneke (SAM) .
            Dank voor uw antwoord, Wellicht zal er een verre voorouder zijn.
            Met vriendelijke groet.
            Willemtje Lammering.

    • Angela Buurke-Smit

      Beste Tom ik zag net jou reactie want ik was opzoek naar het boek over muntendam waar mijn overgrootvader een cafe had. Ben de kleindochter van Siepko Gankema jou oom als het goed is.

  12. Een indrukwekkend verhaal over de helden moed van de familie Kroeze, die hun leven en dat van hun kinderen op het spel zette voor het welzijn van anderen. Een voorbeeld van heldendom, waar Muntendam vast zeer trots op is. Is hier meer over te vinden?

  13. Als geboren Muntendammer,erg onroerend te lezen over de Eckstein,s My erg bekend.

  14. Juist gelezen van uit de USA het verhaal over de Eckstein,s Het verhaal is my zo bekent.Als Ik het goed heb waren het onze burden?Ik Ben geboren op de Nieuwe weg 5 in 1941! Kan ook nog de varkens horen gillen op de boerdery tegen over ons. Ook het bezoeken by Sjabo Bos. Houtzaak om een yzer bandje over de klomp te zetten.Bezoek by tante .klein huisje after openbare school. Volgens Het boek Muntendam is er veel veranderd. Annette Oosten Lever.

  15. Hallo ,
    zit net in de kouvreter te bladeren en zie dat het stuk van jan Hendrik blauw mijn woning is aan het loeg 7.
    Zou graag willen weten of de inzender van het stuk nog meer gegevens en foto,s heeft van het huis .
    Zou ik via jullie in contact kunnen komen met hem !

    Groet koos roossien

    • Hallo Koos,

      Ik heb je een email gestuurd met het emailadres van Jan Hendrik Blaauw. Succes.

      gr. Anneke, Stichting Archief Muntendam

    • Dag Koos,
      Lees jouw naam bij het zoeken naar info over de Europaschool. Ik denk nog vaak aan mijn periode in Muntendam aan de Europaschool. Was een hele fijne periode.
      Groetjes ( meester) Jur Moorlag

  16. Hallo,
    wie kan mij meer vertellen over het geslacht Schut tussen 1800 en 1900 .
    met name over Harmke Schut geb.1831 en gestorven op 49 jarige leeftijd 1881.
    Harmke was ongehuwd en had 3 zoons.
    vraag: waar woonde ze en hoe en waaraan is ze gestorven waar is ze begraven zijn er schriftelijke meldingen van de vroedvrouw of dokter Cohen wie de vader is van haar kinderen.
    wie kan mij verder helpen?

    G.J.L. Schut

    • Harmke Schut is altijd bij haar ouders blijven wonen. Na het overlijden van haar moeder is Harmke haar vader blijven verzorgen. Haar kinderen, Bronno – Eilt – Jan – zijn dan ook bij haar ouders thuis geboren. In de periode 1850-1860 bestond het gezin Schut uit de volgende personen:
      1. Bronno Jans Schut (vader)
      2. Heiltje Harms Jager (moeder)
      3. Jan (zoon)
      4. Janna (dochter)
      5. Harmke (dochter)
      6. Bronno (zoontje van dochter Grietje)
      7. Bronno (zoontje van zoon Jan)
      8. Leentje (dochter van zoon Jan)
      Zij woonden toen in de Kerklaan nummer 195.

      Na het overlijden van moeder Heiltje zijn vader Bronno Jans Schut en zijn dochter Harmke samen met haar drie zoontjes verhuist naar de Middelweg (Middenweg) nummer 260.
      Na het overlijden van haar vader verhuist Harmke wederom nu naar waarschijnlijk de Polder in het centrum van Muntendam.

      Wie de vader van haar kinderen was zal altijd een vraag blijven. Als dokter Cohen of de vroedvrouw dit al hebben geweten zal dit niet zijn genoteerd. In Muntendam was het niet zo bijzonder als een vrouw ongehuwd zwanger raakte. Vaak was de vader wel bekend en werd er later wel getrouwd zodat men de kinderen kon wettigen als die zelf wilden trouwen. Helaas was dit bij Harmke niet het geval.

      In de begraaflijsten heb ik Harmke helaas niet teruggevonden, mogelijk is zij begraven op het armengedeelte, het grootste gedeelte van deze graven zijn niet meer aanwezig op de begraafplaats De Venne in Muntendam.

      • Hendrika Johanna verschragen schut

        Hallo, ik ben hendrika Johana schut de oudste zoon van harmke schut was mijn overgrootvader bronno schut hij was getouwd met marchien klinkhamer hun oudste zoon was Hendrik schut mijn opa was getrouwd met harmke lameijer mijn opoe hun oudste zoon was bronno schut mijn vader was gestrooid met henderika Johanna bosbranden op de zuiderbrgraafplaats aan de hereweg in Groningen is een groot familiegraf van bronno schut en marchien klinkhamer met veel van hun kinderen hier eindig ik even

  17. Jan Aijold Kuiper

    In Tripscompagnie oostkant stond vroeger een watermolen met opschrift Somnus ab Oculis, oftewel slaap uit de oogen. Waar kan ik daarover meer informatie vinden, wie bv de molenaars waren door de tijd heen, en waar deze exact gestaan heeft.

    • Beste Aijold Kuiper,

      Voor meer informatie verwijs ik je naar de website http://www.allemolens.nl. Hier vind je meer informatie over de molen, de locatie (de molen stond tussen de Nieuweweg (voorbij de Heemtuin) en Daaleweg) en foto’s van de molen. Wat betreft de eigenaars, daar zouden we eerst meer onderzoek naar moeten doen.

      gr. Anneke – Stichting Archief Muntendam

  18. Jan Aijold Kuiper

    Aan de Kerkstraat 64 te Muntendam woonde ooit schoenmaker de Jonge. Ik vroeg mij af welke, want je had Jelis de Jonge, Feike de Jonge en Albert de Jonge, allemaal schoenmaker van beroep. Misschien kan een van u mij hierover uitsluitsel geven.

    • Beste Jan Aijold Kuiper,

      De schoenmakerszaak van vader en zoon De Jonge was gevestigd in Veendam, Kerkstraat 64 (dus niet in Muntendam!). Hendrik de Jonge getrouwd met Roelfina Magrieta Pot had hier zijn schoenenzaak, ook wel bekend als het “Superlargohuis”. Zijn zoon Jelis de Jonge getrouwd met Fennie de Vries heeft de zaak van zijn vader overgenomen. De winkel stond aan de tegenwoordige Verlengde Kerkstraat. Nadat Jelis de Jonge in 1985 stopte met zijn zaak was Fotozaak Smid hier lange tijd gevestigd.

      groet,
      Anneke – St.Archief Muntendam

      • Er was een schoenmaker in Muntendam(feike de jonge)woonde tegenover Elzinga
        dit was een halfbroer van mijn opa hendrik de jonge,die inderdaad het superlargohuis
        in het leven heeft geroepen,
        gr
        henk de jonge

    • SchoEn maker Feike de Jonge was de opa van mijn ega Feike de Haan. Zijn moeder is een dochter van Feike de
      Jonge .
      Hij was getrowd met Klaassina Hoekstra. Hij is ruim. 90 jaar geworden.

  19. Wat fijn dat ik deze site tegen ben gekomen,zal zeker blijven bezoeken. Mijn oma Willemtje Hamminga is geboren in Muntendam in 1890. Haar man Jan Kraster in Wildervank in 1890. Ouders van beiden, Derk Hamminga en Anje Martena. Hinderkien Bulthuis en Bertus Kraster. Zijn er nog mensen die deze namen herkennen en info,verhalen, foto,s etc mij daar over kunnen informeren
    Ben op zoek naar informatie vanwege familie geschiedenis. Bij voorbaat dank en met vriendelijke groet, Willemtje.

    • Beste Willemtje, jouw grootvader Jan Kraster was een oom van mijn vader (Albertus Boddema). Hij is genoemd naar zijn opa Bertus Kraster, die gehuwd was met Hinderkien Bulthuis. Zij is overleden in 1942 en ligt begraven op de begraafplaats De Dallen in Wildervank. Van de Fam. Kraster (eigenlijk Cratzer) is door ….. een stamboom gemaakt en dit kun je wel vinden op internet. mijn grootmoeder was Maria Kraster en j is 3x gehuwd geweest. Eerst met Albert Bakker (2 kinderen) toen met mijn grootvader Harm Boddema(6 kinderen) en nog met Albert Brouwer (1 dochter). Zij overleed in 1941 en ligt begraven op de begraafplaats in Ommelanderwijk. Volgens mij was jouw opa Jan Kraster – schipper- en is hij met zijn schip en familie naar Rotterdam vertrokken. Een van de kinderen t.e. Hinderkien Kraster was gehuwd met een Muntendammer Hero van Oost en zij hadden meen ik wel 10 kinderen. Tot zover maar eerst. Ko Boddema penningmeester SAM.

      • Beste Ko, hartelijk dank voor de info. Het meeste wist ik. Maar altijd fijn om een reactie te krijgen. Dat is toch weer een bevestiging van het gene wat je zelf weet. Mijn oma Willemtje heeft altijd bij ons gewoond in Rotterdam. Nadat haar man Is overleden tijdens de oorlog.Hoop dat je nog meer kunt vertellen, en of er ook nog foto,s zijn eventueel.
        In ieder geval ben ik hier heel blij mee.
        Met vriendelijke groet van de kleindochter van Jan Kraster en Willemtje Hamminga.

      • Ko Boddema, dat verhaal van Jan Kraster Klopt , mijn Hinderkien Kraster ( dochter van Jan ) was met idd met Muntendammer Heere ( Hero) van Oost getrouwd, het waren geen 10 maar 12 kinderen waarvan ik de jongste ben , ik heet officieel ook Heere , naar mijn vader vernoemd

        • Hallo, ben jij dan Eric. Als dat zo is dan ben ik je nicht Cobie. Van tante Marie en ome Arie uit Smeetsland..
          Weet jij nog wat te vertellen bv over familie Martena. Of info over Kraster of Hamminga..
          Zoja bij voorbaat dank en groetjes van mij.

  20. Ik hoorde pas van Muntendam toen ik mijn familie stamboom ben gaan uitzoeken. Maar toen ik eenmaal begon met nazaten te zoeken van Tjapcko Eggens (hij leefde ongeveer vanaf 1550) kwam ik de dorpen en stadjes uit Menterwolde tegen. Nu is die kans natuurlijk groot met achternamen als Boer (Zuidbroek), de Vries (Muntendam), Vrieze (Blijham), Schipper en Schuur (vooral Zuidbroek) maar dan begin je de omgeving ook wel te kennen. Ben nu al meerdere keren in de buurt geweest en deze homepage is absoluut een aanrader als je belangen zoals ik heb in die omgeving. Hulde voor de vormgeving!
    Fred Boer

  21. Een groot gedeelte van mijn voorouders komen uit Muntendam, dus leuk om oude foto’s van Muntendam te bekijken. Een leuke toevoeging voor mijn stamboom. Ook altijd leuk om de verhalen over vroeger te lezen over Muntendam. Ik kom zeker regelmatig een kijkje nemen om te zien of er weer nieuwe informatie is toegevoegd.

  22. Hoi,dit lijkt een mooie start naar meer hystorie over Muntendam,zal dit blijven volgen…veel succes.

  23. Welkom op de nieuwe website van Stichting Archief Muntendam. Opmerkingen, vragen en wat u verder kwijt wilt kunt u in het gastenboek plaatsen. Veel plezier.!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.